Spoorcollege: stedelijke rail

Het Nederlandse spoorwegennet van 1839 – 2039 (zowel voor reizigers als goederen) met Maurits van Witsen, Max Philips en Niels van Oort

Niet alleen in de samenleving, maar ook in onze sector gaan de ontwikkelingen in een hoog tempo. Niet alleen door de komst van computergestuurde auto’s en ‘Internet of Things’ maar ook door de ontwikkeling van het, deels gedecentraliseerde spoorwegennet, de veranderende goederenstromen, de klimaatveranderingen en de steeds wijzigende relatie van de overheid met de vervoerbedrijven. De leden van Railforum kijken regelmatig vooruit. We verkennen verschillende scenario’s en stellen gezamenlijk toekomstbeelden op. Maar hoe goed zijn we op de hoogte van de historische achtergronden?

Maurice Adams zei ooit: “Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst”.
Dus vandaar dat Railforum in samenwerking met de NVBS, conform de Spoorcolleges tijdens de SpoorParade in 2014, vier bijeenkomsten organiseert waar diverse experts lezingen geven. Accent ligt op de geschiedkundige context van, en een doorkijk naar nieuwe ontwikkelingen. Aansluitend is er ruimte voor vragen en is er een netwerkborrel. Bij het uitnodigen letten we extra op de vier verschillende generaties in onze sector, zodat specifieke kennis en de historische context daarvan wordt overgedragen aan de bouwers van onze toekomst.

Zie de slides HIER

en een kort verslag van OV-PRO HIER

Be Sociable, Share!

Comments are closed.

© 2011 TU Delft