Ontsluitend ov

Dit weekend schreef Joost van Velzen in Trouw over de Hugohopper, een succesvol vervoerssysteem in de gemeente Dijk en Waard, dat naast bereikbaarheid ook voorziet in sociale cohesie.

De Hugohopper is een mooi voorbeeld van lokaal maatwerk voor de bereikbaarheid van minder drukke gebieden, als alternatief voor de ontsluitende bus. Aandachtspunt is wel integratie van informatie en betaling met gewoon ov, om ook bezoekers te faciliteren. De inzet van vrijwilligers is een kracht, maar kan op termijn ook een uitdaging vormen.

Het voorbeeld laat goed zien dat voor minder drukke gebieden en -tijden geen standaard ov-oplossing bestaat om geografische uitsluiting te voorkomen. In sommige gevallen volstaat de gewone bus, maar de buurtbus, flex-ov of bijvoorbeeld vervoer via verenigingen, zoals de HugoHopper, zijn soms betere oplossingen voor inclusieve mobiliteit. In ons onderzoek proberen we te begrijpen welk systeem waar en wanneer de beste oplossing biedt, passend bij de behoeften en kenmerken van de gebruikers én de maatschappelijke doelen en restricties.

Lees meer over ons onderzoek over ontsluitend ov en inclusieve mobiliteit:  

Inclusive mobility, accessibility for all, infographic and papers

Bruno et al. (2024), Evaluating How Transportation Policy Addresses Transport Related Social Exclusion: A Novel Method Applied to the Amsterdam Transport Region

Geržinič et al. (2023), What is the market potential for on-demand services as a train station access mode?

Bronsvoort et al. (2021). Preferences toward Bus Alternatives in Rural Areas of the Netherlands: A Stated Choice Experiment.

Coutinho et al.(2020), Impacts of replacing a fixed public transport line by a demand responsive transport system: Case study of a rural area in Amsterdam

Subsidie voor onrendabele lijnen op het platteland?, Brabants Dagblad

Stijgende vervoersarmoede, KRO/NCRV Lief Gebaar

Minder bushaltes alléén niet gelijk aan minder bereikbaarheid, OV Magazine

Wegvallen busritten heeft grote gevolgen voor deze GGZ-instelling, EenVandaag

Minder reizigers door Flexvervoer hoeft niet erg te zijn, OV Pro

Be Sociable, Share!

Comments are closed.

© 2011 TU Delft